Musik i fastetiden v/ Haderslev Domkirkes Vokalensemble

Søndag den 4. marts er der musik til fastetiden i Kristkirken. 17 sangere, som udgør Haderslev Domkirkes Vokalensemble, opfører Heinrich Schütz’ mesterværk Musikalische Exequien.

Musikalische Exequien regnes som et af 1600-tallets væsentligste vokalværker. Det blev i 1635 bestilt af fyrsten Heinrich II Reuss af Gera. Ved sit livs afslutning planlagde han sin begravelse, og herunder musikken. Heinrich Reuss havde samlet et antal bibel- og salmevers omhandlende synd og nåde, menneskelivets fortrædeligheder og hengivelsen til Gud. Det blev overgivet Heinrich Schütz at komponere en begravelsesmesse på tysk til disse tekster, og resultatet blev et avanceret værk af nærmest overjordisk skønhed.

Ved koncerten opføres også nogle satser fra samlingen ’Kleine Geistliche Konzerte’, som er solistisk besatte vokalsatser.

Haderslev Domkirke er kendt for sit store og intense korarbejde, som bl.a. omfatter både drenge- og pigekor på eliteniveau samt kammerkor. Domkirkens vokalensemble består af udvalgte sangere fra disse kor. Det er et projektensemble, hvis størrelse kan variere.

Vokalensemblet dirigeres af Kristian Lumholdt, og derudover medvirker Peter von der sten, violone og Inga Lindmark, orgel.