Dåb

Både spædbørn, større børn og voksne kan blive døbt i folkekirken, såfremt man ikke allerede er døbt med den kristne dåb. Enhver, der bliver døbt i folkekirken, bliver derved medlem af den.
Et barn kan blive navngivet ved dåb, hvis barnet bliver døbt senest 6 måneder efter fødslen. Børn, der er født i Sønderjylland, skal dog være navngivet ved anmeldelse til personregisteret hos kommunen, før de kan blive døbt.

Forældre, som ønsker at få deres barn døbt, eller voksne, som selv ønsker at blive døbt, skal henvende sig til sognepræsten eller kordegnekontoret i det sogn, hvor de ønsker, at dåben skal finde sted, for bl.a. at aftale, hvornår dåben skal finde sted.

Dåb af voksne vil normalt ske efter forudgående dåbsundervisning.
Dåb finder normalt sted ved den almindelige søndagsgudstjeneste (højmesse).

Læs videre på Kirkeministeriets Borgerinformation, hvor der blandt andet findes yderligere information samt blanketter.

På Kirkeministerets borgerportal findes også listen med godkendte drenge og pigenavne.